Ontwikkelingen

Je bevindt je hier: Home » Ontwikkelingen

ISK klas bij de Larense molen

De kunstenaars (zie hieronder) zijn inmiddels allemaal als gastdocent hard aan het werk op de zes scholen om met de kinderen de kunstprojecten te realiseren. Het gezamenlijke onderwerp is de molen; het eerste tafereel van het kunstwerk ‘Laren van Weleer’ dat nu in de Hertenkamp staat; de basis van het hele educatieve project. Het streven is om de kunstprojecten vóór de herfstvakantie af te ronden. Larense Montessori School –  Femke & Madelief ter Brake Gooische School –  Mariëlle Bax & Marcelle Reijn De Binckhorst –  Valentijn Zwanikken De Ploeg – Hilde Rooij & Elize van der Werff Florencius – Bernard Vlaar & Eric Zilverberg ISK Het Gooi – Ineke Vaasen & Tettie de Vries

Er hebben zich nog veel meer nieuwe kunstenaars zich aangemeld en daar zijn we ook erg blij mee, want er staan nog veel nieuwe projecten op stapel. In de periode maart-april-mei zullen wij jullie benaderen over een mogelijke inzet bij projecten voor het volgende schooljaar en/of de jaren daarna. Aanmeldingen blijven welkom!

Gisteren, 29 september hebben we persmoment gehad in de Kloostertuin van het Brinkhuis met de kunstenaars bij het vorig jaar gerealiseerde kinderbankje, met de portretten van de uitvoerende kinderen van Florencius in keramiek uitgevoerd, onder leiding van Mieke Pontier. Voor dit schooljaar zal Marloes Eerden de gastdocent zijn op de Gooische School om daar, met de kinderen, een extra kunstwerk met een meer blijvend karakter te gaan realiseren. Eerdere exposities: Alle gemaakte kunstwerken werden getoond van 1 t/m 19 november 2021 in het Brinkhuis en bij de Lindenhoeve (Historische Kring Laren).

Sponsoren

We hebben nieuwe sponsoren mogen verwelkomen, die ons financieel steunen. Met hartelijke dank aan Lakeland Foundation; Flextender Eemnes en Kringloop Centrum Eemnes Fonds. Ook werden we verrast met een anonieme donatie van iemand die we per toeval tegen kwamen en onze stichting een warm hart toedraagt. Maar ook het Brinkhuis en Historische Kring Laren ondersteunen ons volop bij o.a. de expositie(s). Samen krijgen we het voor elkaar; heel hartelijk dank aan allen die ons ondersteunen!!

Naar aanleiding van het gerestaureerde kunstwerk, is er door de Historische Kring Laren een bijbehorend boekje ‘Laren van Weleer’ uitgegeven. Het wordt aan de scholen aangeboden voor gebruik (lesmateriaal) voor de bovenbouw (groep 5 t/m 8). • Maar ook voor de onderbouw bleek er behoefte aan een boekje als lesmateriaal. Elize van der Werff is nu druk met een nieuw boekje over het kunstwerk ‘Laren van Weleer’. Zij heeft zowel de begrijpelijke teksten als de bijbehorende tekeningen hiervoor gemaakt. Het ziet er nu al fantastisch uit! Volgende keer vertellen we hier meer over.

De Muziekvereniging St. Jan viert in juni 2022 haar 100-jarig bestaan. Alvast een tipje van de sluier: er komt een muziekproject op één van de basisscholen, waarbij de kinderen de ‘Suite van Laren’ (gecomponeerd door Joop Stokkermans) als basis zullen nemen voor de te maken beeldende kunst. Ook deze kunstwerken zullen worden tentoongesteld en ….. geveild! Stichting KKIDS is gevraagd om de viering van het 100 jarig jubileum op deze manier luister bij te zetten.

De komende periode kunt u ook over de activiteiten van de stichting KKIDS lezen in de persberichten in o.a. het Larens Journaal en De Gooi & Eemlander. Ook via Dorpsradio Laren zal er regelmatig aandacht aan onze projecten geschonken worden. De stichting KKIDS is pas vorig jaar december opgericht en dan kijken we toch wel met enige trots terug op hetgeen er nu al gerealiseerd is en nog staat te gebeuren! Dit kan natuurlijk alleen maar door al die enthousiaste mensen, die dit mogelijk maken. Wij denken hierbij niet alleen aan de Gemeente Laren, maar ook aan de culturele organisaties, de sponsoren, de directies en docenten van de scholen, alle kunstenaars en de ‘duizendpoten’ binnen onze eigen organisatie, die dit allemaal mogelijk maken! Wij zien u graag op de opening van de expositie op 6 november !

Met hartelijke groet,

namens het team van
Stichting Kunstenaars en Kinderen In De School

Hans van Deuren,
voorzitter