KKIDS Expositie: Larense Jeugd Betoverd met Kunst

Je bevindt je hier: Home » KKIDS Expositie: Larense Jeugd Betoverd met Kunst

Opening van de KKIDS Expositie

Op maandag 6 november 2023 opende het Brinkhuis zijn deuren voor de expositie KKIDS. Burgemeester Nanning Mol van Laren was erbij en maakte een grap over het omvormen van het gemeentewapen van Laren tot een draak. Dit symboliseerde het zelfvertrouwen van de gemeenschap. Hans van Deuren en Monique Kropman, de organisatoren, presenteerden kinderkunstwerken uit een wedstrijd. De vijf winnaars mochten een middag schilderen in het atelier van de bekende Larense kunstenaar, Hans van Deuren.

Verbinding Tussen Heden en Verleden

Het thema “Laren van Weleer” stond centraal tijdens de expositie. Het doel was om het heden en verleden met elkaar te verweven. Dit gebeurde aan de hand van het kunstwerk ‘Laren van weleer’ van Cees Snoeij. Leerlingen van vijf lokale basisscholen creëerden kunstwerken rondom het gemeentewapen van Laren. Dit wapen speelt een rol in de dertien taferelen van Snoeij’s kunstwerk.

Identiteit en Uniciteit

De expositie legde de nadruk op identiteit en het gevoel ergens bij te horen. Tegelijkertijd werd de uniekheid van elke groep of klas erkend. Onder leiding van twee kunstenaars werkten ongeveer honderdvijftig leerlingen van de groepen zes en zeven aan dit project.

Toekomstplannen en Slot

Hans van Deuren, de redder van ‘Laren van weleer’, onthulde het thema voor het eerste lustrum van de stichting: ‘feest’. Dit thema haalt inspiratie uit de folkloristische dansgroep Klepperman van Elleven. Tot 16 november was de expositie te bewonderen in het Brinkhuis, gelegen aan de Brink in Laren. Bezoekers konden ook foto’s bekijken van de jonge kunstenaars in dialoog met Nanning Mol en van Hugo’s werk, een negenjarige die Laren in regenboogletters en de vijver aan de Brink prachtig vastlegde.