KKIDS Expositie: Larense Jeugd Betoverd met Kunst

Je bevindt je hier: Home » KKIDS Expositie: Larense Jeugd Betoverd met Kunst

KKIDS Expositie: Larense Jeugd Betoverd met Kunst

door | Expositie

Op maandag 6 november 2023 werd in het Brinkhuis een expositie geopend genaamd KKIDS, waarbij de burgemeester van Laren, Nanning Mol, aanwezig was. Hij grapte over het veranderen van het gemeentewapen van Laren in een draak, wat symbool staat voor het zelfvertrouwen van de gemeenschap. De expositie, georganiseerd door Hans van Deuren en Monique Kropman, toonde werken van kinderen die deelnamen aan een wedstrijd. Vijf winnaars kregen de kans om een middag te schilderen in het atelier van de Larense kunstenaar Hans van Deuren.

Het thema van de expositie was “Laren van Weleer”, waarbij geprobeerd werd het heden en het verleden met elkaar te verbinden. Dit werd gedaan door een thema te kiezen gebaseerd op een afbeelding van het kunstwerk ‘Laren van weleer’ van Cees Snoeij. De kinderen van vijf lokale basisscholen creëerden werken rond het gemeentewapen van Laren, dat een onderdeel is van de dertien taferelen van het kunstwerk.

De expositie benadrukte het idee van identiteit en het gevoel ergens bij te horen, terwijl het ook de uniekheid van elke groep of klas erkende. Ongeveer honderdvijftig leerlingen van groep zes en zeven werkten onder begeleiding van twee kunstenaars aan hun projecten.

Hans van Deuren, die eerder het kunstwerk ‘Laren van weleer’ redde van de sloop, gaf aan dat het volgende thema voor het eerste lustrum van de stichting ‘feest’ zal zijn. Dit thema is geïnspireerd op de folkloristische dansgroep Klepperman van Elleven.

De expositie in het Brinkhuis aan de Brink in Laren was te zien tot en met 16 november. Er werden ook foto’s getoond van de jonge kunstenaars in gesprek met Nanning Mol en van het ‘nagekomen’ werk van de 9-jarige Hugo, die een tekening van Laren in regenboogletters en van de vijver aan de Brink maakte.